Zagadnienie dotyczące zamiany kierownic

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • schab
    Classic
    • 2013
    • 12

4tech, może wieczorem spróbuję się poprawić. O wymianie procka w tym lapku to czytałem i niestety wybór jest ograniczony do 3 innych AMD niby dwurdzeniowych ale 2,1 GHz. Poza tym jak miałbym zmieniać dysk, RAM, i procka to już chyba wolałbym wymienić całą płytę główną - mniej kombinowania :diabelski_usmiech 8 GB fajna perspektywa - obecnie mam 2+1 i myślałem nad wymianą 1 GB na 4 GB, co już dałoby 6 i myślę, że to by wystarczyło. Winda 7 Home Premium 64 bit.
    A tak w ogóle to jakie dyski brać pod uwagę? Seagate to na pewno. Co jeszcze? WD, Hitachi?
  • krusnik02
    Drive
    • 2011
    • 52
    • Octavia I combi (1U5)
    • AQY 2.0 MPI 115 KM

Witam.
    Dziś zakupiłem kierownicę 3-ramienna z leona. Wiem na pewno, że sama kierownica będzie pasować.
    Moje pytanie dotyczy poduszki powietrznej, a mianowicie gdzieś na forum doczytałem się iż można przenieść sam wkład poduszki do nowej kiery, czy to prawda?
    Jeżeli nie to czy ktoś mi powie co zrobić żeby zaadaptować nową poduszkę, a lepiej kto mógłby mi pomóc w tym z Białego? W mechanice nie jest u mnie źle , ale jeżeli chodzi o programowanie to już co innego.
    Z góry dzięki

Komentarz

• 2.0-16v Michał
      RS
      • 2013
      • 4038
      • Octavia III (5E3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM
      • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Poduszka sama jest wyjmowana z zaslepki. Ale czy będzie pasować do nowej to niewiem. Wrzuc jakoes foto. Jak nie będzie pasować to noc nie wykombinujesz. Pozsostaje tylko kupić nowa poduszkę.
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
      przedstawiam smerfetke

Komentarz

• krusnik02
        Drive
        • 2011
        • 52
        • Octavia I combi (1U5)
        • AQY 2.0 MPI 115 KM

To jest ta kierownica kupiona, a ja mam zwykłą 4 ramienną. No to teraz mnie załamałeś, bo jeżeli nie da się przełożyć poduchy, ani jej zaadaptować to właśnie wywaliłem kasę w błoto :evil:
        Załączone pliki

Komentarz

• 2.0-16v Michał
          RS
          • 2013
          • 4038
          • Octavia III (5E3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM
          • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Według mnie twoja poduszka nie spasuje do tej nowej co do adaptacji noego spotkałem się z czymś takim. Pewnie dlatego że poduszka to bezpieczeństwo i nikt nie zapierza się narażać grzebiac w niej.
          przedstawiam smerfetke

Komentarz

• krusnik02
            Drive
            • 2011
            • 52
            • Octavia I combi (1U5)
            • AQY 2.0 MPI 115 KM

Oczywiście zgadzam się z Tobą kolego, że poduszka to bezpieczeństwo i nie mam zamiaru stosować druciarstwa.
            Ale po głębszym zastanowieniu się poduszka sama w sobie nie ma żadnych układów scalonych które można programować. Zakładając, że ta w nowej kierownicy jest sprawna (a zakładam że jest) to po podłączeniu jej do samochodu komputer auta nie powinien stwarzać problemów (o ile nie przekręci się stacyjki w momencie gdy żadna nie będzie podłączona).
            Poprawcie mnie jeżeli się mylę.

Komentarz

• 2.0-16v Michał
              RS
              • 2013
              • 4038
              • Octavia III (5E3)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM
              • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Ale czy ci wejdzie poduszka do samej zaslepki :?: wydaje mi się że nie :|
              przedstawiam smerfetke

Komentarz

• andru123
                Elegance
                • 2010
                • 783
                • Toyota
                • ATF 2.0 MPI 120 KM

jesli wtyczka , ktora jest wpinana w tasme w starej kierownicy 4 ramiennej i nowej 3 ramiennej sa takie same to pasuje

jesli nei trzeba wymieniac tasme

na moj gust pasuje

czyli zdejmujesz stara kierownice , zakladasz nowa , wpinasz wtyczke i jesli wtyka pasuje to bedzie ok

jedyna wnerwiajaca rzecz to to ze jedzesz skoda a na kierownicy masz logo seata , ale moze to da sie przelozyc

jest O1 RS 1.8T XENON
                była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• JanuszSz
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 2835
                  • Superb II combi (3T5)

W swojej Octavii montowałem kierownicę od Seata i przełożyłem bez żadnych niespodzianek.Wtyczka jest identyczna.
                  Poducha miała znaczek Seata,a że ceny poduch od RS-a były z kosmosu,to zdjąłem znaczek Seata (trzyma się na czymś w rodzaju nitu z dżinsów),po tej operacji została dziurka fi 5 mm.
                  Nabyłem drogą kupna silikonowy znaczek Skody o odpowiedniej średnicy i go przykleiłem.
                  Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                    RS
                    • 2013
                    • 4038
                    • Octavia III (5E3)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM
                    • CHZD 1.0 TSI 115 KM

JanuszSz, z tym znaczkiem to ryzykowna operacja. Bo co w razie wystrzału :?:
                    przedstawiam smerfetke

Komentarz

• JanuszSz
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 2835
                      • Superb II combi (3T5)

W razie wystrzału przy zderzeniu poducha zachowuje się tak samo.Wybucha i chroni głowę kierowcy.Na pewno klej nie zahamuje wybuchu.
                      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

Pracuję...